11 okt. 2012

v. 22

Jaha då har man rullat in i vecka 22 då. Ja det känns som att man mer och mer rullar fram trots att magen inte är så stor än om man tänker på hur den troligtvis kommer att se ut. Det är lite kämpigt när man ska ta på sig stövlarna när man ska gå ut men annars är den inte i vägen, jag kan ju inte sova på mage då såklart men det har jag inte kunnat sen tidigt.

Vecka 22

Ett 22 veckor gammalt foster som är 27 centimeter gammalt.Fostret har fortfarande slutna ögon, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken. Forskning har visat att synen börjar utvecklas redan i slutet på första trimestern, och att den nu börjar fungera. Vikten har ökat till 450 gram, längden till 27 centimeter.
Fram till ungefär mitten av graviditeten växer foster ganska lika. Det är därför ultraljudsundersökningen som ger ett ungefärligt förlossningsdatum görs före vecka tjugo. Efter det börjar de individuella skillnaderna synas tydligare. Vissa barn ska bli långa och smala, andra kortare. Fostrets vikt påverkas dessutom av vad kvinnan äter under sin graviditet och hur hon lever

informationen tagen från www.1177.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar