6 juni 2015

Odla på balkongen

Förhoppningsvis har vi tomater på balkongen i sommar. Vilton hade sått på sin förskola och på marknaden förra veckan som de ordnade kunde man köpa tomatplantor. Eftersom vi har inglasad balkong på övervåningen tyckte jag de passade bra att fixa till en liten hörna med kryddor och annat gott. 

Så just nu finns det gräslök, smultronplantor, tomatplantor ( två sorter) och basilika där. Ska nog ha lite timjan också och ev något mer gott. Har inte tagit någon bild på hur det ser ut just nu men här är på tomtplantorna. Luktar så gott därute på balkongen nu och det är väldigt trivsamt att vara där. 

Planteringsbordet är tre lastpallar som vi fått av grannen. Ställde de upp och spikade ihop dem. På med lite vit färg och överst la jag en bricka typ som varit i en kista som stått ute hos Peders föräldrar. Blev väldigt fint tycker jag och helt gratis. 

Så nu hoppas vi på lite goda tomater, kryddor och örter i sommar. Lyx att bara kunna gå upp på balkongen och hämta. Hoppas på att detta kommer bli en tradition och när barnen blir äldre kan de vara mer delaktiga. 

Trevlig helg 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar