11 sep. 2013

Recept LCHF-hallonpaj

Hittade receptet på www.lchfrecept.com men jag ändrade om lite.

LCHF-Hallonpaj

Du behöver:
  • ca 400 gram hallon, (frysta går bra) 
  • Vispgrädde att ha om tillbehör
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl riven kokos 
  • Mandelspån
  • 2 msk Stevia 
  • 150 gram rumstempererat smör
Gör såhär:

Sätt ungen på 225 grader.
 

Smörj en pajform med smör och lite mandelmjöl så att pajen lossnar lätt när du ska servera.

 Blanda mandelmjöl, koskosmjöl, riven kokos, stevia och smör till en pajdeg. 

Tryck ut pajdegen i botten på pajformen och upp mot kanterna. 

Mosa hallonen ( jag värmde upp tinade hallon i mikron och mosade med en gaffel). Häll över de mosade hallonen över din pajdeg, toppa med lite mer riven kokos och mandelspån. 

In i ugnen ca 15 minuter.

 Servera med en klick grädde till. Njut! 

1 kommentar:

  1. Ser riktigt gott ut, ska handla i em så det blir till att köpa hem lite ingredienser men tror du man kan utesluta kokosflingor?
    Känns som om det är kokos i allt o jag är inte överförtjust i just kokos, lagom är bäst.
    //Hanna

    SvaraRadera