30 mars 2015

Sjukstuga igen

Förlåt för dålig uppdatering men har inte haft tid att skriva här då allt fokus har legat på att pyssla om Vilton här hemma som haft hög feber och hosta sedan lördagsmorgonen. Nu verkar han vara lite bättre och drack nyss en hel del välling. Annars har det varit det svåraste, att få i honom vätska, väldigt frustrerande eftersom man vet att det är det viktigaste vid feber men en tvååring förstår inte det.

Jag har också känt mig lite hängig faktiskt och känner mig väl fortfarande inte helt kry så jag har inte tränat i helgen. Hoppas däremot på att kunna köra gym ikväll och aerobics imorgon eftersom det är påsk i helgen kommer det vara begränsade öppetider om det ens kommer vara öppet alls och jag vill gärna få till gymmet en gång minst per vecka.

Ne, nu satsar vi på att bli friska för vi har lite planerat under påsken. På torsdag ska det vara påskfest på Viltons förskola och det hoppas vi att han kan vara med på. Sen ska han sova hos mormor å morfar till långfredagen och då ska jag och Peder har fixardag här hemma och sedan äta middag hos min mamma å pappa när vi ska hämta hem Vilton. Påskafton vet jag inte vad som händer, Peder ska jobba på dagen och jag vet inte än vad jag och barnen ska hitta på, mer än att äta ägg då såklart. Vi har även pratat med att träffa lite vänner under påskdagen. 

Nu ska vi fortsätta att mysa här i soffan och kolla på nyhetsmorgon, drack precis en stor kopp kaffe men kaffetant som jag är suger det i kaffetarmen igen.

Ha en fin dag!
Idag skulle vi egentligen gått på babymassage och babycafè på öppna förskolan, men det blir inget eftersom Vilton är sjuk. Här är en gammal bild på Vilton när han är på babycafè för nåt år sedan.





28 mars 2015

Granola

Sen de pratade om granola i programmet vardagspuls för några dagar sedan har jag varit otroligt sugen på det.

 Idag, med Olivia i bärselen gjorde jag en plåt och det blev fantastiskt gott. Jag hade inte kallpressad kokosolja som det står i de flesta recept att man ska ha utan tog olivolja och det gick jättebra.

Man kan ju variera sin granola i oändlighet men jag som äter lågkolhydratskost utesluter havregryn, olika typer av vete samt torkad frukt och honung i mitt recept. 

Detta hade jag i min granola:

• sötmandel 
• hasselnötter 
• hyvlad kokos
• solrosfrön
• linfrön 
• kanel
• kardemumma 
• olivolja 

Gör såhär : 

Sätt ugnen på 175 grader. 

Grovhacka nötterna eller kör dem i mixern. Blanda i frön, kokos och kryddor. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och sprid ut blandningen. Ringla över olivolja och blanda så att hela blandningen får kontakt med oljan. På med lite extra kanel om du gillar det.

In i ugnen ca 8 min, ta ut och blanda runt och in med det igen ca 10 minuter till. Man får passa det så det inte bränns vid. Jag har varmluftsugn så det går rätt fort. 
Låt det stå och svalna en stund på plåten. 

Färdigt! 

Jag åt min granola ikväll med naturell yoghurt, blåbär och hallon. Så gott!

Formen just nu

Känner mig starkare i armar och rygg, känns skönt. Kommer köra en vägning å mätning på onsdag tror jag.

24 mars 2015

Öppnis


Godmorgon! 

Teorin om att barn vaknar tidigare när det börjar bli vår pch ljusare ute stämmer bra på min barn i alla fall. Klockan 05:17 tyckte Olivia att det var dags att börja låta som en liten kanariefågel och det dröjde inte många minuter innan den lilla ugglan började hoa inne i sitt rum. Gäsp! 

Igår hade vi en mysig dag, hann aldrig skriva om den men vi var på babymassage och sångstund på öppnis. Olivia gillade massagen även denna gång men man märkte på de flesta bebisar att armarna inte var det mest populära stället att bli masserad på, kanske kittlades. Efter massagen var det sångstund och det gillade Olivia, det är kul att studsa och tjoa. Vi träffade fina vänner där också, våra vänner Alexandra och hennes syster Rebecca var där med sina fina  små killar , Lo och William. 

Efter alla dessa aktiviteter blev Olivia trött såklart så vi åkte hem runt 11:00 och förberedde lunch, Tonfisksallad. 
Idag står träning på schemat och det är aerobic styrka som gäller. Ska bli så kul , längtar redan till ikväll. Kör ihop med min syster. 

Bild från igår , körde lite rosa. 

Mina fina hortensia. Folk sätter fast dekorplast som liknar marmor överallt nu. Vi har äkta marmor på varenda fönsterbräda i hela huset. Gammalt blir modernt igen. 
Våren har börjat dyka upp i vår trädgård. Vet inte om ni kan skymta snödropparna och påskliljorna som inte slagit ut ännu dock.

22 mars 2015

Innan godnatt .,.

Innan det är dags att sova vill jag bara kika in här och säga att jag har haft en fantastisk helg. Lördagsträning igår , hemmakväll med älsklingen och idag var det dop för våra bästa vänners son, Lias Valter Benjaminsson. Ksn skriva mer om dopet imorgon. 

Nu är det nattinatti med lite bilder från helgen. Sov gott. 

18 mars 2015

Veckans träning

Måndag: Promenad
Tisdag: Mammacore, ca 90 min promenad
Onsdag: Pw med dubbelvagn ca 45 min
Torsdag: 60 min aerobics styrka
Fredag: Pw 20 min
Lördag: Gym 30 min och crosstrainer intervaller 30 min. Pw ca 20 min. 
Söndag: vila 

Blåbäret

Blåbär är ett superbär som innehåller en massa antioxidanter, vitaminer och mineraler. Jag äter faktiskt blåbär i princip varje dag i min kvarg eller naturella yoghurt. Blåbär är också bra för magen och för synen sägs det.

Andra fördelar med bäret sägs vara att det stärker korttidsminnet,förbättrar balans och koordinationen, det har antiinflammatoriska egenskaper,innehåller mycket kostfiber samt motverkar inflammation i tarmen. ( info hämtat från http://www.alltomblabar.se/)

Sen är det ju SJUKT gott också och jag längtar till sommaren när man kan gå ut och plocka dessa underbara bär i skogen.

 






16 mars 2015

Mysmåndag

Idag har vi haft en väldigt bra dag. Vi har inte bara varit hemma idag som vi vanligtvis brukar vara på måndagar. förmiddagen spenderade vi dock hemma och jag har varit väldigt effektiv. Dammsugit, torkat ut badrumsskåp, lagat två maträtter, möblerat om lite, badat Vilton bla.

 Men som sagt har vi inte bara varit hemma utan på eftermiddagen åkte vi hem till våra kära vänner Helena och Elina som precis har flyttat till en helt nybyggd lägenhet inne i stan. Ja, Petter bor också där såklart, mannen i familjen men han var inte hemma idag. Lägenheten var helt fantastisk och utsikten underbar, man såg över hela stan. När barnen är utflugna i framtiden vill jag bo sådär.

Helena hade fixat gofika, påskycklingar i marsipan till barnen och så hade hon köpt en efterrätt jag kunde äta, nämligen färska bär med grädde. Blev så otroligt glad, uppskattat. Gottit var det med. 

Inorgon ska jag och Olivia prova på mammacore. Ska bli spännande! 

Godnatt! 



14 mars 2015

Lördagsträning

Dagen började tidigt, mycket tidigt. Närmare bestämt 05:45. Jag och vilton åt frukost tillsammans och dagen var igåg med bad och lek. Vi hängde mycket i hans rum och i hans nya myshörna som jag fixade i fredags, mycket uppskattad. 

Sen åkte jag till friskis och körde 35 minuter crosstrainer, intervaller, ca 20 minuter på gymmet där det blev armar mest men även lite ben. Avslutade passet med lite pilatesboll och olgaövningar samt stretch. Det var helt underbart att träna och trötta ut sig ordentligt som jag gjorde idag. Det bästa med att börja träna efter en graviditet som för mig har inneburit ett långt träningsuppehåll är att man får så snabba resultat. Konditionen och fysiken förbättras snabbt och man ser skillnad på kropp och hållning. 

Nu ska vi sova här. Småbarnslivet innebär tidigt i säng. Godnatt! 
Liten kula skymtas. Eller ? ;)

Helgens mat i bilder


Banan, vindruvor och jordgubbar med vispad grädde och kokos 

Fläskytterfilé med wokade grönsaker och pepparsås 

Tonfisksallad 

Pulled pork med grönsaker

12 mars 2015

En bra och solig torsdag

Hej!

Idag har det varit en bra dag. Började dagen med fikadejt hemma hos en annan mamma som heter Matilda. Hon har två fina små döttrar som heter Linnea och Elise.  Med var också mina vänner Emilia med sin underbara son Lias och Malin med sin sötnos Wilfred. Vi pratade och hade trevligt hela förmiddagen. Glömde tyvärr  att ta kort, blir ju så när man har det trevligt. 

Efter mammaträffen åkte jag och Olivia till Ica maxi för att handla. Det blev massa nyttigheter inför helgen, tänker nämligen inte äta några nötter eller choklad i helgen. Inte ens sockerfri choklad ! Har märkt att jag samlar på mig mycket vätska av nötter och choklad plus att jag får ett sjukt sockersug. 

 Köpte istället: 

• selleri
• morötter 
• vindruvor 
• jordgubbar 
• paprika 
• hallon 

Tänkte köra grönsaker i helgen och lite fruktsallad kanske. Mumma! 

Om en stund blir det middag här, första varma måltiden idag. Ska bli så gott, hade inte så mycket tid till lunch idag så fick bli lindahls sockerfria kvarg nötchoklad med jordgubbar och kokosflingor samt fröknäcke ned salami brie. 

Och en selfie ;) 

11 mars 2015

Andra delmålet nått

Skön känsla när man når sina mål och idag vägde jag in mig på 70 kg vilket var mitt andra delmål. 

När jag kommit under 70 kg har jag en belöning till mig själv i form av nya träningskläder, så det får det bli. Snart, inte riktigt, riktigt där än om man ska va petig. 

Bjöd min far på lunch idag, Kasslergryta med sallad och ris. Jag skippade dock riset. Till efterrätt bananpannkaka med kanel och kokos samt kaffe. 

Ikväll är det träning igen, aerobic styrka. Ska bli kul, hoppas bara Olivia accepterar flaskan bättre idag. 

Veckans träning

Måndag:  promenad med barnvagn ca 40 min

Tisdag: Pw 20 min. Promenad med barnvagn 15 min. 

Onsdag: promenad med barnvagn 30 min. 60 min aerobics. 

Torsdag: ca 45 min promenad med barnvagn 

Fredag: ca 75 min Pw  med dubbelvagnen. 

Lördag: Crosstrainern 35 min , gym maskiner 25 min, stretch 10 min, plankan *3 

Söndag: 60 min promenad 

10 mars 2015

Bananpannkaka

Eftersom jag äter liberal lchf kan det hända att jag unnar mig frukt ibland. Idag blev det bananpannkaka till kvällsmat. Mumma! 

Toppade med sockerfri hallonkvarg, keso, hallon och lite kokos. 
 
Bananpannkaka 

• 2 ägg
• 1 banan
• 1 tsk kanel
• 1 nypa vaniljpulver 
• 1 nypa salt 

Blanda alla ingridienser och stek på medelhög värme. 

Tycker detta är ett bra mellanmål eller frukost till barn också. Gjorde några extra till Vilton som han får imorgon. 



Kasslergryta

Har föreberett en Kasslergryta här hemma som familjen ska få till middag sen. Enkelt och perfekt som vardagsmat.

Ingredienser : 

• 2 morötter 
• 5 färska champinjoner 
• 1/4 paprika
• 1 bit kassler 
• 1 liten burk créme fraiche
• lite vatten 
• 1 paket bacon 
• salt / peppar 
• timjan 
• oregano 

Gör såhär: 

Fräs upp kassler och bacon ihop och tillsätt övriga ingridienser efter hand. Tillsätt till sist créme fraiche och krydda efter tycke och smak. Jag serverar min Kasslergryta med en god och fräsch sallad till med mycket tomater. 



9 mars 2015

Dagens lunch

Köpte färska champinjoner, sugarsnaps, morötter en bukett broccoli och wokade ihop. Blir så mycket godare än fryst wok. Till det , Peders goda köttfärssås. 

8 mars 2015

Dance fusion

Igår provade jag på något som heter Dance fusion för första gången. Det var en blandning av en massa danser och rytmer. Jag tyckte det var jättekul men otroligt svårt. Det är inte alls sådär logiskt som i aerobics där man bygger upp olika block som man sedan kör om och om igen. 

Nej, här var varje låt i princip en nya dans och stil. Så igår fick min hjärna jobba otroligt mycket , men ju mer gånger man går på passet desto jobbigare kommer det bli för kroppen och mindre jobbigt för hjärnan. Jag kände att kroppen kom upp i puls och fick jobba iaf och det är ju viktigt. 

Tyvärr fick jag lite ont i höfterna av allt rullande på rumpan. Foglossningen gör sig påmind än.Jag blev påmind av att coreövningar måste göras. Så idag ska jag försöka hinna med lite bålstärkande träning, Olgas bok plockas alltså fram senare. 

Annars blir det en lugn dag idag. I eftermiddag ska jag och barnen träffa en kompis från gymnasiet som bor här i Gånghester. Hon har också två barn, en i Viltons ålder och en lite äldre, två tjejer. Det ska ju bli så väldans bra väder idag så det blir nog en promenad bort till lekplatsen med en kaffetermos nerpackad. 

Hoppas ni får en fin dag <3 


Varit på loppis

Igår var vi på vår traditionella loppis som är tre gånger om året. Det har faktiskt blivit riktigt bra fynd varje gång och det är perfekt till en tvååring som fort sliter på sina kläder hemma och på förskolan. Jag lägger helst inte 600 kronor på ett par kavatskor när man kan köpa 10 par för samma pris på loppis. Det är även kul att fylla på lite i Olivias garderob som annars får ärva storebrors kläder för det mesta.

 Detta är iaf vad köpte igår. Pris? 275 kronor! 


Olivias garderob fylldes på med lite somriga kläder. Klänningar, bodys, tunikor och ett par mjuka jeans. Ja, jag gillar rosa :)
Även denna outfit fick följa med hem. 
Viltons skor, ett par vinterstövlar till nästa säsong. Två par "snabba skor" som små barn säger om gympaskor och ett par sandaler. Sådana som gamla gubbar har när dom turistar.
En varm höstjacka för kommande säsong, ett par mjukisshorts för sommaren samt ett par mjuka jeans. 

Väldigt nöjd med inköpen och det känns alltid extra bra att köpa begagnat, både för plånbok, miljö och för de som får in en extraslant för sina kläder. 



7 mars 2015

Veckans träning

Måndag: 1 timmes promenad , ett pass i träning för nyblivna mammor.

Tisdag: vila

Onsdag: 1 h aerobics styrka

Torsdag: ca 2:30 timmars promenad 

Fredag: ca 1 h promenad 

Lördag: vila

Söndag; 1 h Dance fusion, promenad 40 min tempo-snabb/medel 


Pulled pork

Igårkväll åt vi pulled pork här hemma, för första gången och det var jättegott. Vi gjorde faktiskt inte från grunden utan köpte en färdig som man sedan har i ugnen och slår på en god sås på. Mums!  Jag fräste upp champinjoner och morötter till och hade även lite sallad å majs. Det var inte sista gången vi hade pulled pork till middag hoppas jag. Ikväll blir det enkelt och gott i form av tacos.

6 mars 2015

Trevlig fredag på er

Hej !

Oj vad det känns i mina ben idag. gick över 1 mil igår. Fram och tillbaks till stan gick jag med Olivia i vagnen. Hon sov och var vaken om vartannat, hon är väldigt nöjd i vagnen och tycker om att ligga och titta på himlen och alla roliga moln som svischar förbi. Igår satt vi ute på Cafè Viskan och åt lunch tillsammans med min syster Elin och det kändes verkligen vårigt och härligt. Idag är det tyvärr inte riktigt lika härligt ute även om det inte är kallt eller så. Det fick bli regnstövlarna på för Vilton när han åkte till mormor imorse.

Nu ska jag passa på att plocka undan och fixa lite här, vi har inte ens mattor på golven nu eftersom vi haft magsjukan här hemma. Men nu ska faran vara över så nu tänker jag lägga på dem igen, ser ju så tomt ut annars.

Helgen som kommer innehåller roligheter, imorgon är det barnloppis och förhoppningsvis hälsa på svärföräldrarna. På söndag ska vi träffa ett annat par som också har två barn i ungefär samma ålder som våra. Sen ska jag testa dance fusion på Friskis på kvällen, första gången. Men det är min gamla favoritledare så vad kan gå fel ? Ska bli så roligt!

Ne , dags att ta tag i hemmet, får passa på nu när Olivia sover gott och Vilton är hos sin mormor. Ikväll ska vi äta pulled pork, tänkte smörsteka upp morötter, paprika och svamp till det. Låter inte det gott?

Ha nu en fin fredag gott folk och njut av att veckan är slut och att det är HELG!


Bjuder på lite sommarbilder från förra sommaren , längtar så mycket efter sommaren nu. Vi har bokat en vecka i Skrea och och vecka i Kungshamn med våra bästa vänner, ska bli helt underbart.



4 mars 2015

"Friskisdebut"

Idag skedde det, över 1 år sedan sist. Det kändes bra , konstigt, fantastiskt, lite jobbigt och alldeles underbart. Jag åkte och tränade och det blev friskis igen. Är verkligen en trogen meddlem ( sen 2002).

 Nu lät det som att jag inte tränat på över ett år men det har jag ju, hemmaträningen med Olga Rönnberg och den kommer jag såklart forsätta med. Kommer försöka köra friskis 2 gånger i veckan , en vardag och en gång på helgen. Har redan bokat in mig på Dance fusion som är på söndag och längtar jättemycket. De dagar det inte blir friskis är ju fyllda med massa vardagsmotion , promenader och pass från " träning  för nyblivna mammor" 

 Jag har haft väldigt svårt att slita mig från Olivia , det har hänt en gång  tidigare, kalla mig töntig men sån är jag. När jag kom hem från träningen hade hon precis somnat i sin säng och sover än så allt hade ju gått bra och det känns skönt att hon kan somna utan bröstet. Andas ut! 

Det är inte det att jag inte tror på att peder fixar nattningen utan problemet ligger nog mer hos mig själv. Jaja , skulle kunna skriva massor om detta och komma in på massor av andra ämnen men lite privat vill jag nog vara. 

Imorgon ska jag och Olivia promenera in till stan. Det är nästan 6 km så det blir en bit. Känner ju tyvärr av foglossningen ibland när jag går men blir det för jobbigt får jag hoppas på en buss. Vi ska luncha med världens bästa syster och moster, blir säkert café viskan. 

Nu ska jag sova , nyduschad nerbäddad i nya lakan och nytränad. Finns ingen bättre känsla. 

Godnatt 

3 mars 2015

Tisdag

Trots sjukstuga här hemma och en massa missade aktiviteter har jag trots allt haft en riktigt bra dag. Var ute och gick i över en timma och fick riktiga vårkänslor i kroppen. Är det nåt som är bra för välmåendet så är det sol vår och fågelkvitter.

Efter promenaden var jag och Olivia ute i trädgården och bara njöt. Plockade lite snödroppar som vi ställde in. 

Nu hoppas jag på att magsjukan har stuckit sin kos och jag vill aldrig mer se den. Vilton har haft den två gånger, Olivia en gång , peder en gång och jag , peppar peppar , har klarat mig hittills. Vågar inte andas ut än men håller tummarna. 

Frukosten imorse, keso med hallon, vaniljpulver och några vindruvor.

1 mars 2015

Godmorgon måndag

Godmorgon!

Ny vecka , ny månad och nya spännande saker väntar. Imorgon är det babymassage och till helgen väntar barnloppis samt fikaträff med vänner. Hoppas på att hinna träna en del i veckan också, kanske testa nordic wellnes denna.  

 Startade denna dagen med hemmagjort fröknäcke med ägg, majo och kaffe. Nu står jag mig mätt länge. Till lunch blir det hemmagjorda köttbullar med broccoli och brunsås och ikväll hallon, keso , finncrisp med ost. Det är så skönt att man har planerat dagens mat redan. 

Får se om vi hittar på något idag eller bara är inne, det får dagen utvisa. 

Inatt sov lilla Olivia i sitt rum, det gick faktiskt bra. Jag hade visserligen lite svårt att kunna slappna av helt men man vänjer ju sig. Jag upplever att vi alla sover bättre när man har sin egen säng och inte  stör varandra.  Klockan 04:30 fick hon komma in och sova mellan mamma och pappa. Mysigt!

Förbereder inför veckan

Planerar rätt noga nu vad jag ska äta nästkommande dag kvällen innan. Detta för att jag vill vara förberedd och inte göra några dåliga val. Idag har jag bakat fröknäcke , kokat massa broccoli samt gjort lax. sambon ska även göra en köttfärssås sen så nu finns det lite mat.

Blev träning innan, börjar känna att jag fixar övningarna rätt bra nu i steg 2 i olgas bok. Kör ett litet tag till men sen blir det nästa steg. 

Ne nu ska vi äta mat här, båda barnen sover (?) så det blir i lugn å ro.